22 Rgs | Mokyklos darbuotojų stažuotė Helsinkyje
Prasidėjus mokslo metams į stažuotę Suomijoje pastiprinti savo profesinių bei vadybinių gebėjimų vyko ugdymą organizuojantys mokyklos darbuotojai – Paslaugų ir turizmo skyriaus vedėja V. Grigonienė, specialiųjų dalykų metodinės grupės pirmininkė G. Kazlauskienė bei vadovėliais, mokymo priemonėmis ir ištekliais besirūpinanti bibliotekos-informacinio centro vedėja D. Marozienė. Savaitės trukmės Erasmus+ programos projekto „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo“ (II etapas) stažuotė vyko Helsinkyje, ypač moderniame Team Kitchen mokymo centre. Virtuvės šefė Janna Wahlberg-Heikonen daug dėmesio skyrė mokymo metodikai, literatūrai, priemonėms, modulių dėstymo nuoseklumui, produktų parinkimui bei meniu sudarymui, prioritetą teikiant patiekalams iš sezoninių, gamtos bei vietinių ūkininkų užaugintų produktų.
Suomijos švietimo sistema yra viena pažangiausių pasaulyje. Neturime kopijuoti, tačiau pasimokyti iš suomių patirties tikrai verta. Būtent tai ir buvo stiprioji stažuotės Suomijoje pusė.
Naujos patirtys keičia mokyklos kultūrą ir galimybes, plečia suvokimą ir požiūrį į ugdymo proceso kokybę, jaunų žmonių rengimą profesinei veiklai. Kai tobulėja vienas bendruomenės narys, tobulėja ir visa bendruomenė. Būtent todėl mūsų mokykloje skatinamas darbuotojų kvalifikacijos tobulinimas ir judumas, kurio metu įgyjama įvairiapusės profesinės patirties.