30 Geg | Profesijos mokytojos įgijo išskirtinių konditerijos įgūdžių
Atrodytų, kad mokytojai moko, o mokiniai mokosi. Tačiau ne visada yra būtent taip. Kartais ir mokytojams tenka tapti mokiniais. Būtent taip atsitiko su profesijos mokytojomis Daiva Jotkuviene, Gražina Jončiene ir Lolita Dobravolskiene: gegužės 23-24 d. jos tapo moksleivėmis, ir dalyvavo projekto „Profesinio mokymo ir suaugusiųjų švietimo sistemos tarptautiškumo plėtra” praktiniuose mokymuose, kurie vyko Klaipėdos turizmo mokykloje ir buvo finansuojami ESF lėšomis.
Tačiau mokytojos prakaitą virtuvėje braukė ne vien iš smalsumo ar asmeninio noro tobulėti. Didžiausias motyvas siekti naujų įgūdžių visada yra troškimas jais pasidalinti su savo mokiniais. O dalintis tikrai bus kuo, nes mokymai – ne pradedantiesiems, ir vedė juos Lietuvos konditerijos talentas Evaldas Juška, kelerius metus patirties sėmęsis Londone, dirbęs „Michelin” žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, dalyvavęs britų TV šou finaliniuose turnyruose, o dabar pasakiškus desertus kuriantis Kauno restorane „Arrivee”. Jis taip pat globoja būsimus Lietuvos konditerius ir dėsto šv. Ignaco Lojolos kolegijoje! Tad kaip jums: stingdintų kremų desertų gamybos technologijos? Arba: karštųjų desertų gamyba? Vien jau skaitant burnoje pradeda kauptis seilės ir norisi kuo greičiau prieš save išvysti tobulo skonio, kvapo ir formos skanėstą… Tikimės, kad greitu metu taip ir nutiks.