Susitikimas su Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovu

Susitikimas su Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovu

Šiandien 11 klasės mokinius aplankė Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovas, štabo seržantas Andrius Pekūnas. Vizitas buvo skirtas supažindinti mokinius su kariuomene, jos sudėtimi, tarnybos atlikimo būdais bei kario tarnybos privalumais.

Štabo seržantas Pekūnas pradėjo pristatymą nuo kariuomenės struktūros apžvalgos. Jis paaiškino, kad Lietuvos kariuomenę sudaro keturios pagrindinės dalys: sausumos pajėgos, jūrų pajėgos, oro pajėgos ir specialiųjų operacijų pajėgos. Kiekviena iš šių dalių atlieka skirtingas, tačiau labai svarbias funkcijas šalies gynyboje.

Toliau buvo kalbama apie tarnybos atlikimo būdus. Mokiniai sužinojo, kad kariuomenėje galima tarnauti tiek kaip šauktinis, tiek savanoriškai ar pasirenkant profesionalią karinę tarnybą. Štabo seržantas paaiškino, kaip vyksta šaukimas ir kokios yra savanoriškos tarnybos galimybės bei reikalavimai.

Galiausiai, štabo seržantas Andrius Pekūnas aptarė privalumus, kuriuos suteikia tarnyba kariuomenėje. Jis paminėjo ne tik galimybę įgyti fizinį ir psichologinį pasirengimą, bet ir įvairias karjeros galimybes, mokymus. Be to, tarnybos metu ugdomi vertybiniai įgūdžiai, tokie kaip disciplina, atsakomybė ir komandinio darbo gebėjimai, kurie yra naudingi bet kurioje gyvenimo srityje.

Po pristatymo mokiniai turėjo galimybę užduoti klausimus ir gauti atsakymus tiesiogiai iš profesionalo. Susitikimas buvo labai informatyvus ir įkvepiantis, suteikęs mokiniams naujų žinių ir galimybių apmąstyti savo ateities planus.