Kur bėgi tu?

Kur bėgi tu?

Kiekvieną rytą liūtas ir antilopė atsibunda anksti ryte ir pradeda ieškoti maisto. Liūtas didesnis ir greitesnis, tačiau antilopei dažniausiai pavyksta nuo jo pabėgti. Kodėl? Nes liūtas bėga dėl pusryčių, o antilopė dėl gyvybės…!
 
Mokslo metai p a g a l i a u baigėsi!
 
Turizmo ir paslaugų skyriaus 23AP grupės mokiniai paskutines lietuvių kalbos pamokas praleido iškyloje – mokyklos autobusiuku vyko į Kintus. Buvo suplanuota aplankyti du objektus.
1. Lietuvių kalbos ir literatūros pamokos vyko Kintų Vydūno kultūros centre: aplankytas muziejus, kuriame audio gidas papasakojo apie pirmojo Lietuvos filosofo Vydūno gyvenimą ir kūrybą, pasėdėta Mažosios Lietuvos senajame mokykliniame suole, atliktos užduotys prie lentos, pabuvota Tilsmo (vienintelis Lietuvoje) kambaryje ir išbandyti uoslės bei lytėjimo pojūčiai ekspozicijoje.
2. Popamokinio ugdymo verslumo veikla baigėsi Kintų UAB žuvininkystės ūkio aplankymu. Geriau pažinti pamario verslus – karpių auginimą, šamų veisimą, turizmą, pramoginę žvejybą – padėjo ūkio darbuotojai. Mokinius nustebino, kad, norint pasinaudoti verslo teikiamomis privilegijomis, reikia turėti patikimo žmogaus rekomendacijas.
 
Taigi, atsakant į pradžioje užduotą retorinį klausimą… apibendriname mokslo metus:
– galima bėgti NUO mokslų ir gyventi taip, kaip gyveni
arba
– galima bėgti mokslų LINK ir gyventi taip, kaip pats susiplanuoji.
 
SMAGIŲ VASAROS ATOSTOGŲ!