Kaip galima pasiruošti ginti savo šalį: seržanto pamokos

Kaip galima pasiruošti ginti savo šalį: seržanto pamokos

Kaip galima pasiruošti ginti savo šalį: seržanto pamokos

Šiandien mūsų mokykloje lankėsi Klaipėdos regiono karo prievolės ir komplektavimo skyriaus vyresnysis verbuotojas, štabo seržantas Andrejus Fedijus. Jis susitiko su vyresniųjų klasių mokiniais ir informavo  apie įvairius būdus, kaip galima siekti karjeros krašto apsaugos srityje ir prisidėti prie savo šalies gynybos.

Seržantas papasakojo, kad kiekvienas, norintis mokytis ginti savo šalį, gali pasirinkti iš kelių skirtingų galimybių – nuo privalomosios karo tarnybos iki studijų karo akademijoje. Kiekvienas būdas turi savo privalumų. Jis akcentavo, kad savo noru pasirinkę privalomąją karo tarnybą jaunuoliai turi daugiau galimybių ir privalumų, lyginant su paprastais šauktiniais – jie gali pasirinkti tarnavimo laiką, vietą ir gauna didesnes išmokas.

Svečias paragino mokinius nebijoti priimti sprendimo ir drąsiai registruotis savanoriškai karo tarnybai, nelaukiant privalomojo šaukimo.

Susitikimas buvo puiki galimybė mokiniams susipažinti su šalies gynybos galimybėmis ir apsvarstyti savo ateitį, siekiant tapti aktyviais ir sąmoningais piliečiais.