22 Kov | Padavėjų-barmenų praktinė veikla Klaipėdos turizmo mokyklos sektoriniame centre
Šių metų kovo 14-18 dienomis paslaugų ir turizmo skyriaus pirmo ir trečio kursų padavėjo-barmeno specialybės mokiniai su profesijos mokytojomis Renata Meile ir Loreta Liekiene dalyvavo Klaipėdos turizmo mokyklos projekto „Viešbučių ir restoranų verslo srities profesijų praktinių įgūdžių įgijimas sektoriniame centre“ veikloje.
Mus maloniai priėmė projektų vadovė Reda Saukantienė. Pirmiausia susipažinome su uostamiesčio turizmo mokyklos sektoriniu centru, apžiūrėjome virėjo, konditerio praktinio mokymo bazes, cukrainėje ragavome vietoje pagamintų, dar šiltų kepinių.
Viskas buvo labai įdomu, tačiau labiausiai mums rūpėjo padavėjų-barmenų mokymo bazė. Svarbiausias tikslas buvo praktinis darbas: susipažinti ir išmokti naudotis maitinimo įmonių programine įranga R-keeper, aptarnaujant restorano lankytojus. Profesijos mokytoja Alina Kazakova supažindino su programinės įrangos galimybėmis, o vėliau mokiniai dvi dienas aptarnavo restorano svečius, naudodamiesi šia programa. Gilinome įgūdžius, kaip serviruoti stalus, naudojant stalo užtiesalų, indų, įrankių, taurių įvairovę, pritaikytą tam tikram valgiaraščiui.
Dvi dienas su profesijos mokytoja Snieguole Dvarionaite gilinome žinias ir tobulinome įgūdžius, ruošdami įvairius nealkoholinius kokteilius. Klaipėdos turizmo mokyklos pirmakursis padavėjas-barmenas Liutauras pademonstravo savo kurto kokteilio paruošimą ir atskleidė kitas barmeno darbo subtilybes. Mes išbandėme keturis kokteilių gaminimo būdus, kūrėme originalius papuošimus. Labiausiai mokiniams patiko gaminti sluoksniuotus kokteilius.
Paskutinę dieną šiek tiek skyrėme laiko ir pramogoms, lankėmės ledo arenoje.
Mokiniai projekto metu įgavo naujos praktinės patirties, pagilino teorines žinias, praplėtė pažinčių ratą, užmezgė draugiškus santykius.
Ateityje ir toliau planuojame tęsti glaudų bendradarbiavimą su šiuo sektoriniu centru.